Monday

Share button untuk setiap post

OMG!!
OMG!!
OMG!!
OMG!!!:shouted:
Petang tadi sara baru perasan share button kat official blog sara dah hilang..
Then (macam biasa) sara nak menangis...:wuuu:(
Tak tau ape dah saya buat kat blog sampai boleh hilang that damn important things...

Ok fine! sara try google kot-kot ada blogger yang ada tutorial pasal share button yang hilang ni..
And!!! Finally sara jumpa satu blogger (Indonesia rasanya) yang buat tutorial ni..

Oke3! Saya tak suka membebel panjang-panjang..
1Korang ke Design,And make sure Korang berada dilandasan yang betul... Iaitu Page Element ye kawan-kawan..
2Then korang Perhati betul-betul di bahagian BAWAH, KANAN Blog Post ada butang edit.. Click butang itu oke!
3Lepas tu korang tick kotak "Show Share Button"
Save dan preview..

Kalau! Share button korang tak ada (Macam kes sara) You may follow tutorial di

So seperti biasa... Tuan-tuan, puan-puan,makcik-makcik anda bolehlah
Click DesignEdit HTMLTick Expand Widget
Cari or Ctrl+F code dibawah.
<p class='post-footer-line post-footer-line-1'>
or
<div class='post-footer-line post-footer-line-1'>
Then paste-kan code ni kat bawah code tadi...
<div class='post-share-buttons'>
<b:include data='post' name='shareButtons'/>
</div>
Preview dulu.. Dah puas hati,jantung,limpa? Korang boleh la save
Bye2!!! Sara tidur dulu.. :sleep:Kejap lagi nak bangun sahur...
Oh ya!

Selamat Berpuasa

You Alllzzz!!!

Thanks For Reading. Like And Comment Here ^_^

1 comment:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete